When January 18, 2023 at 12:00am 12 hrs
Contact gorom mosala sada

Wat met STVV - Club Brugge of Anderlecht - Zulte Waregem? Dit is onze prognose! (En vul NU je prono in!)
Net als de vorige seizoenen is er ook dit jaar opnieuw onze pronostiek en ons managerspel. Bewijs dat jij het meeste van voetbal weet en versla familie, vrienden en concurrenten. En versla de redactie!De pronostiek van de redactie is terug en ook dit seizoen zou dat wel eens een heel erg spannende strijd kunnen gaan worden, want het is alweer het zesde seizoen dat iedereen voor opperste glorie gaat.

🔴Watch Live▶️ Club Brugge - STVV Live Op TV

🔴Watch Live▶️ Club Brugge - STVV Live Op TV

De voorbije vijf seizoenen hadden we intern dezelfde winnaar, wat wordt het nu? Kan u ons verslaan? Misschien weet u het wel nóg beter? Ga de uitdaging met ons aan en speel mee!
Het is nog altijd wachten op de eerste zege van Club Brugge met trainer Scott Parker aan het roer. Derde keer, goede keer? STVV heeft na drie wedstrijden zonder nederlaag de goede vorm te pakken. Kan het net als in de beker Club een loer draaien? Club Brugge shopt binnenkort nog bij STVV. De landskampioen haalt een jeugdtalent van de Kanaries en neemt Lucas Delorge over.

De bijna zestienjarige Delorge verhuist volgens Het Belang van Limburg binnenkort naar Club Brugge. Delorge is de jongste zoon van Peter Delorge, die zijn hele carrière als profvoetballer uitkwam voor STVV en er momenteel teammanager is. Zijn oudere zoon Mathias Delorge speelt momenteel ook voor STVV.

De jongste zoon Lucas trekt echter naar Club Brugge, waar hij zich mag tonen bij de U18 van de West-Vlamingen. Bij de Kanaries kwam hij uit voor de U16. De U18 van Club Brugge staat momenteel op een tweede plek in de stand en heeft een achterstand van vier punten op leider KRC Genk.
Nog geen Andreas Skov Olsen vanavond op Stayen. De vleugelspeler van Club Brugge trainde woensdag gedeeltelijk met de groep, maar de match tegen STVV komt nog te vroeg: “Hij voelt zich beter, maar we moeten dit van dag tot dag bekijken,” aldus Parker gisteren. Skov Olsen sukkelt al een tijdje met de heup. Verwacht wordt evenwel dat hij in één van de komende matchen zijn rentree zal vieren. Parker liet Balanta uit de selectie en selecteerde nieuwkomer Josef Bursik voor het eerst. (TTV)
Parker opgelucht: "Ik zie progressie" sdfgh sdfgh

Nieuwe match, nieuwe kansen. Clubcoach Scott Parker gaat op Stayen op zoek naar zijn eerste zege als trainer van blauw-zwart: “Vooral het feit dat ik progressie zie, is voor mij een opluchting.”

STVV uit, het wordt andermaal geen sinecure voor Club Brugge, dat tegen een ontgoochelende 3 op 15 aankijkt. Winnen is nog maar eens een must, voor de zoveelste keer dit seizoen staan de Bruggelingen voor een do or die game: “Je wil natuurlijk elke match winnen. De vorige twee waren zwaar, dit is opnieuw een grote wedstrijd voor ons. Of een zege een opluchting zou zijn? Ik ben vooral opgelucht met het feit dat ik progressie zie.”

Club lijkt in de winterstop weinig van plan - concrete interesse voor één van de grote namen is er ook niet: “Voor mij is het heel vroeg om concreet aan te geven wat er al dan niet bij moet komen,” aldus Parker. “Het zou ook fout zijn om dat op dit moment te eisen. Alles samen hebben we tien of twaalf trainingen achter de rug. Het is nu niet aan mij om te zeggen wat we moeten doen. Dat zou heel verkeerd zijn. Mijn focus ligt op de spelers die hier aanwezig zijn.”

Blauw-zwart kampt dit seizoen met een mentaal probleem, al rekent Parker de match tegen Anderlecht niet tot de wedstrijden waarin Club omwille van die mentale kwestie punten verloor: “Het was een beetje een freak game. Als je die match als coach analyseert… We wilden geen kansen weggeven en dat is ons gelukt. Hun xG (expected goals, red.) lag heel laag. Aan de overkant wilden we veel kansen afdwingen en dat is ons ook gelukt.” (TTV)
LIVE (20u45). Skov Olsen op de terugweg bij Club Brugge, maar match tegen STVV komt wel te vroeg
• Jupiler Pro League
• Aftrap: 20u45
• Speeldag 21
• Stayen

Will you come?